nieuws

Mitsubishi Electric introduceert ZEN: het stille en energiezuinige klimaatsysteem

Geen categorie

Consumenten en kleinere bedrijven zijn meer en meer gericht op energiebesparing en willen tegelijkertijd dat apparatuur op hun interieur is afgestemd. Zen, het nieuwe energiezuinige klimaatsysteem van Mitsubishi Electric Cooling & Heating, voldoet aan beide eisen. Naast een modern design, kent de unit een zeer laag geluidniveau; het is de stilste designunit in de markt. Tegelijkertijd beschikt de nieuwe MSZ EF-ZEN-lijn over specificaties die gelijkwaardig zijn aan de professionele klimaatsystemen. 

De ZEN-systemen kunnen worden gekoppeld aan de MUZ EF Single Split- en MXZ C Multi Split-buitenunits. Met de MUZ EF Single Split-variant kan één binnenunit worde n aangesloten op een buitenunit. Deze combinatie is vooral geschikt voor enkele ruimtes. Met de MXZ C Multi Split kan op iedere buitenunit tot zes binnenunits worden aangesloten, zodat meerdere vertrekken kunnen worden gekoeld met één warmtepomp. Daarbij zijn de ZEN-units compact, zodat ze eenvoudig zijn te installeren in kleine ruimtes.

 

Vijf capaciteiten

De serie is verkrijgbaar in vijf verschillende capaciteiten. Een ZEN-set kan, afhankelijk van de opstelling, 2,5 kW tot 5 kW koelcapaciteit leveren, en tussen de 3,2 en 5,8 kW verwarmingscapaciteit. De DC-inverter van de warmtepomp is voorzien van energielabel A, waarmee het in de hoogste categorie hoort qua energiezuinigheid. Deze efficiëntie wordt zowel bij het verwarmen van de ruimtes als het koelen ervan gehaald. Dit gaat niet ten koste van het comfort voor de gebruiker. Zo geldt voor de ZEN-binnenunits dat deze zeer stil zijn en niet meer dan 21 dB(A) geluid produceren. Een Kirgamine Nano-Platiumfilter reinigt de lucht van stof, pollen en ongewenste geuren.

 

Optimale controle

De MSZ EF en C-ZEN hebben uitgebreide instelmogelijkheden. Zo is er de I-Save-functie voor gebruikers die hoge eisen stellen aan energieverbruik. Het systeem wordt bediend met een infrarood afstandsbediening, waamee onder andere de weektimer, nachtverlaging en de verschillende uitblaaspatronen kunnen worden bediend.

 

 

Reageer op dit artikel