nieuws

Dit jaar 300 elektrische deelauto’s in Amsterdam

Geen categorie

Autoverhuurbedrijf Car2go gaat de komende jaren 300 elektrische deelauto’s van Smart aanbeiden. Daarvoor heeft Robert Henrich van Car2go gisteren met wethouder Eric Wiebes een intentieverklaring ondertekend. Het project maakt elektrisch vervoer op korte termijn voor een groot publiek mogelijk.

Car2go begint nog dit jaar met de verhuur van volledig elektrische Fortwo-modellen van Smart in Amsterdam. De bestuurders kunnen de auto’s op een flexibele manier gebruiken. De Smarts kunnen na gebruik op elke parkeerplaats en op elk tijdstip binnen de ring A10 worden achterlaten en zijn dus niet gebonden aan een vaste autodeelplek.

Car2go heeft al meer dan 35.000 deelnemers in Ulm en Hamburg (Duitsland) en Austin (Verenigde Staten). In Amsterdam gaat het project voor het eerst van start met volledig elektrisch aangedreven auto’s. De Smarts kunnen gebruik maken van het netwerk van oplaadpunten dat nog steeds uitbreidt. Naar verwachting zullen eind dit jaar 300 openbare laadstations in de stad in gebruik zijn. Dat aantal zal in 2012 stijgen tot 1.000.

Wethouder Wiebes: “We zijn blij dat Car2go Amsterdam als eerste stad ter wereld heeft uitgezocht om het elektrische autodeelproject te starten. Het sluit uitstekend aan bij het streven van de gemeente om de luchtkwaliteit te verbeteren. Elektrisch autodelen komt hiermee voor een groot publiek in een keer een flinke stap dichterbij. Het is gunstig als gebruikers van deelauto’s elektrisch gaan rijden, want juist deze auto’s maken veel kilometers in de stad.”

Elektrisch vervoer is belangrijk voor Amsterdam omdat elektrische auto’s geen vervuilende stoffen uitstoten. Daarmee probeert Amsterdam in 2015 te voldoen aan de Europese normen voor luchtkwaliteit.

Bron: Gemeente Amsterdam

Reageer op dit artikel