nieuws

Samson lanceert aanvalsplan geothermie

Geen categorie

Bij de feestelijke inbedrijfname van het geothermieproject van kwekerij Ammerlaan in Pijnacker lanceerde Diederik Samson, woordvoerder energie voor de PvdA in de Tweede Kamer, zijn aanvalsplan geothermie Samson stelt uitbreiding van het garantiefonds voor boringen voor, subsidie vanuit UKR, participatie van Energie Beheer Nederland, ontwikkeling van een ondergrondse structuurvisie en een aansluitplicht in gebieden met aardwarmte.

Op 17 februarij jl.  is de 2.100 meter diepe aardwarmtebron van Ammerlaan the Green Innovator door Diederik Samson en burgemeester Buddelberg feestelijk in bedrijf genomen. Ammerlaan gebruikt een deel van de warmte zelf en levert via een klein warmtenet aan twee collega-tuinders, aan zwembad en sporthal De Viergang en aan het Stanislascollege in Pijnacker. Het project is gefinancierd door de Rabobank en is gekoppeld aan het aardwarmteproject van TU Delft.
Wethouder José van Egmond presenteerde het warmtebeleid van de gemeente waarin uiteraard geothermie de hoofdrol speelt. Pijnacker-Nootdorp is koploper bij geothermie. Na het project Ammerlaan komt eerdaags de aardwarmtebron van Duijvestijn in Pijnacker in productie. Een derde project Noukoop-Balijan-Heron is in ontwikkeling. 
Ook in het warmtetransitieplan van provincie Zuid-Holland speelt aardwarmte een grote rol.

Reageer op dit artikel