nieuws

GTC verduurzaamt Gelderland

Geen categorie

Wageningen Universtiteit, KEMA en Stichting kiEMT gaan het Gelders Transitie Centrum (GTC) opzetten. Dit centrum is bedoeld voor het organiseren van doorbraakprojecten in de energie- en milieutechnologiesector. In het nieuwe GTC werken overheid, onderzoek, onderwijs en ondernemers samen. Stichting kiEMT heeft 540.000 euro Europese subsidie en 360.000 provinciale subsidie ontvangen voor de oprichting.
 

In het GTC wordt bestaande kennis in de provincie Gelderland gebundeld met als doel om de ambitieuze milieu- en energiedoelstellingen van de provincie voor 2020 te halen. Het gaat om 20 procent minder energieverbruik, 20 procent minder CO2-uitstoot en 20 procent meer duurzame energieopwekking.

Kennis

KEMA, Wageningen Universiteit en Researchcentrum en stichting kiEMT gaan samenwerken in GTC. Daarnaast is het de bedoeling dat ook andere bedrijven en instellingen zich aansluiten. Het centrum is gericht op het realiseren van technische en marktgeoriënteerde doorbraakprojecten, door het gebruik van kennis. Deze doorbraken moeten worden gerealiseerd met behulp van demoprojecten.

Reageer op dit artikel