nieuws

DWA geeft cursus rond strengere EPC

Geen categorie

DWA organiseert de komende maanden de eendaagse cursus ‘Woningen ontwikkelen met EPC ≤ 0,6’. Dat doet het op verzoek van de partijen binnen het zogenaamde Lenteakkoord.

Per 1 januari 2011 is de EPC voor woningen aangescherpt naar 0,6. De ambities van de partners van het Lente-akkoord reiken nog verder. Per 2015 gaat de EPC naar 0,4 en in 2020 moet de nieuwbouw energieneutraal zijn. Voor partijen in de bouwkolom liggen er dus voldoende uitdagingen. Om de kansen die er in de markt liggen te verzilveren, is de cursus ‘Woningen ontwikkelen met EPC ≤ 0,6’ ontwikkeld.

Wat is beter: extreem goed isoleren of inzetten op installaties? Wat zijn de investeringen en terugverdientijden van bepaalde maatregelen? Welke maatregelcombinaties werken goed? Deze en meer vragen staan centraal tijdens de cursus, die is ontwikkeld vanuit vragen uit de praktijk. Concrete voorbeelden inspireren deelnemers om aan de slag te gaan. Discussies en praktijkopdrachten zorgen voor een interactieve setting. De cursus is specifiek ontwikkeld voor medewerkers van ontwikkelaars, ontwikkelende bouwers, woningcorporaties en ontwikkelende beleggers. Deelnemers zijn bijvoorbeeld conceptontwikkelaars, projectontwikkelaars, projectmanagers, projectleiders, werkvoorbereiders en calculators.

DWA heeft in 2010 voor diverse organisaties cursussen verzorgd. Onder andere voor ASR, Bemog Projectontwikkeling, Dura Vermeer, Era Contour, Heijmans, Hurks Vastgoedontwikkeling, Koopmans Bouw, Kanters Bouw, Synchroon, Syntrus Achmea, Van Omme & De Groot en Ymere. De cursus is ontwikkeld en wordt gegeven door DWA. DWA biedt de cursus ook incompany aan. Dit geldt ook voor de bestaande ‘Basiscursus Lente-akkoord’.

Meer informatie, brochures en inschrijfmogelijkheden zijn te vinden op www.lente-akkoord.nl.

Reageer op dit artikel