nieuws

Bouw duurzaam datacenter Agriport A7 jaar uitgesteld

Geen categorie

De bouw van het datacenter in de Noord-Hollandse Wieringermeer, dat wordt gevoed met elektriciteit uit aangrenzende tuinbouwkassen, is met ruim een jaar vertraagd, meldt zegt het vakblad Computable.Begin vorig jaar moest de eerste paal worden geslagen. Dat is niet gelukt, bevestigt directeur Pieter Duijves van Parthenon Data Centres, toekomstig eigenaar van het datacenter tegenover het vakblad.

Duijves wil nog geen redenen geven voor het uitstel. “Over één of twee maanden kan ik meer vertellen”, is het enige dat hij kwijt wil. Ook de gemeente Wieringermeer bevestigt dat de bouw van het datacenter nog niet is begonnen. “De gemeente heeft een bouwvergunning afgegeven. Wanneer de bouw van start gaat is aan de eigenaar van het project’, zegt een gemeentewoordvoerder. ‘Wij gaan nog steeds ervan uit dat de bouw doorgaat.”

Het datacenter moet onderdeel worden van het bedrijventerrein Agriport A7. Het center krijgt elektriciteit van 35 gasmotoren van paprikatuinders met in totaal 220 hectare aan tuinbouwkassen. De tuinders verstoken het gas voor de productie van warmte en kooldioxide voor hun gewassen. De elektriciteit is voor hen een afvalproduct. Het datacenter levert op zijn beurt overtollige warmte aan de tuinders.

Bron: Computable

Reageer op dit artikel