nieuws

Isolatie populair onderwerp bij consumenten

Geen categorie

Nederlandse internetters zijn uiterst geïnteresseerd in het energiezuinig maken van hun huis. Dat meldt Milieu Centraal op basis van bezoekgegevens van hun websites.

Vooral dubbel glas en isolatie zijn populaire zoekonderwerpen op de site milieucentraal.nl.
Milieu Centraal ontving vorig jaar 3,1 miljoen bezoeken op de verschillende websites, waarvan milieucentraal.nl het meeste verkeer trok. Ook site als lageenergierekening.nl en etenisomopteeten.nl is van de organisatie. In 2009 werden de sites in totaal circa 2,7 miljoen keer bezocht.
Volgens Milieu Centraal willen mensen weten wat de mogelijkheden zijn om hun huis energiezuinig te maken, wat dat kost en hoeveel euro een maatregel bespaart op de energierekening. Ook informatie over subsidies voor woningisolatie trekt veel belangstelling. De organisatie heeft de indruk dat elk jaar meer mensen informatie over die onderwerpen zoeken, ook nu veel subsidieregelingen voor consumenten juist worden versoberd.
Consumenten zijn ook geïnteresseerd in het weren van vocht in hun woning. Dat blijkt aan de grote belangstelling voor het onderwerp ‘zilvervisjes’, beestjes die vooral vochtige plaatsen opzoeken. Huishoudens zijn deze liever kwijt dan rijk, maar willen daarvoor geen giftige stoffen inzetten.

Reageer op dit artikel