nieuws

Imtech gaat Duitse data- en callcenters energiezuiniger maken

Geen categorie

Technisch dienstverlener Imtech gaat voor ruim 110 miljoen euro meerdere datacenters en callcenters in Duitsland upgraden en uitbreiden. Naast vergroting van de capaciteit zorgen innovatieve oplossingen voor een aanzienlijk lager energieverbruik in deze centers.

Het gaat hierbij om datacenters van onder meer Lidl, Toshiba, Audi en een computerleverancier, evenals callcenters van Deutsche Telecom (Deutsche Telekom Kunden Service) in Bielefeld, Recklinghausen en Meschede.

Een sterke toename in het digitale betalingsverkeer en de bandbreedte van informatiestromen maken dat data- en telecomproviders, maar ook verzekeraars, retailers en de auto-industrie overgaan tot vernieuwing en/of uitbreiding van bestaande datacenters. Daarnaast neemt in moderne callcenters de schaalgrootte aanzienlijk toe. Het energieverbruik vormt een dusdanig onderdeel van de energierekening dat alleen al vanuit financiële overwegingen besparingen nodig zijn. Daarnaast bereikt de warmteafgifte een kritische grens.

In het Imtech R&D-center in Hamburg worden simulatietesten uitgevoerd die tot hoge energie-efficiëntie leiden, waardoor een extreem lage PUE (Power Usage Effectiveness) – lager dan 1.3 – mogelijk wordt. PUE is een objectieve benchmark die aangeeft hoeveel energie er daadwerkelijk in een datacenter wordt gebruikt. De ideale PUE is 1.0.
Imtech haalde eind vorig jaar ook al een mega-order voor ‘groene’ datacenters van Britisch Telecom in Nederland en Duitsland.

Bron: Imtech

Reageer op dit artikel