nieuws

Grote ontslagronde bij ECN

Geen categorie

Energie-onderzoeksbureau ECN gaat 96 werknemers ontslaan. Aanleiding is het wegvallen van 8 miljoen euro aan subsidie, zo meldt persbureau Energeia.

ECN kreeg voorheen onderzoekssubsidie. Toen in november bekend werd dat deze subsidie niet meer terug zou keren in 2011, kondigde ECN al aan dat gedwongen ontslagen onvermijdelijk zouden zijn. Het ministerie bracht daar tegenin dat het van meet af aan duidelijk was geweest dat de subsidie, afkomstig uit het potje Eos (energieonderzoeksubsidie), voor bepaalde tijd was en na 2010 stopgezet zou worden.

Volgens ECN was door het ministerie echter beloofd dat er een nieuw innovatie/energieprogramma zou komen als voortzetting van de Eos-regeling. Omdat dat nog niet gereed is, kan ECN niet vanuit zo’n nieuw programma vervolgfinanciering krijgen.

Reageer op dit artikel