nieuws

Duurzame isolatieparels genomineerd voor Bouwprijs

Geen categorie

Met een nieuwe duurzame isolatietoepassing voor geschuimde parels in de bouw zijn Termokomfort en Isobouw genomineerd voor de Nederlandse Bouwprijs 2011. Biofoampearls, zoals de parels heten, zijn Cradle-to-Cradle en hebben dezelfde functionele eigenschappen als EPS.

De nieuwe parels doen volgens TNO niet onder voor het conventionele EPS. Het grote voordeel is dat er voor de productie van biofoampearls het biologische polymeer polymelkzuur gebruikt wordt. Ook de rest van het productieproces van de parels is milieuvriendelijk en bovendien zijn ze recyclebaar.  

 

Bouwbeurs

De prijs van biofoampearls ligt hoger dan die van EPS, maar daar krijgt de gebruiker wel een duurzaam en milieuvriendelijk product voor terug. Termokomfort en Isobouw willen de nieuwe parels dit jaar ook in het buitenland op de markt brengen. Het nieuwe product wordt uitgebreid gepresenteerd op de Bouwbeurs 2011 in het innovatiepaviljoen.

Reageer op dit artikel