nieuws

Congres TU Delft:warmtepompen op stadswarmte

Geen categorie

Op 15 maart organiseert

Warmtenetwerk in het congrescentrum van TU Delft een dag over koelmachines en warmtepompen, die niet met elektriciteit maar met warmte worden aangedreven. Recente ontwikkelingen in deze techniek maken nieuwe combinaties met warmtenetten netten mogelijk. Zo kan een absorptiewarmtepomp de slimme schakel zijn tussen een seizoenopslag van warmte en koude in de bodem(WKO) en stadswarmte. Die innovatieve combinatie verlaagt het warmteverbruik van de klant en levert bovendien koude.
Maar ook de combinatie met diepe geothermie is uiterst aantrekkelijk. In het Deense Thisted hebben ze al jaren ervaring met absorptiewarmtepompen op een aardwarmtebron en sinds kort ook met een absorptiekoelmachine voor een koudenet.
Op de website vindt u het programma en een inschrijfformulier. De toegang is gratis voor medewerkers van organisaties die aan het Warmtenetwerk deelnemen. Een overzicht van de 130 deelnemende organisaties staat op de website.
Niet-leden betalen 100 Euro per persoon.

Reageer op dit artikel