nieuws

CO2-arme woonwijk Westland gestart

Geen categorie

Tinka van Rood, directeur Vestia Westland, heeft de aannemers Unica en Forteck groen licht gegeven om het bijzondere klimaatsysteem van de nieuwe woonwijk Hoogeland aan te leggen.

In deze eerste CO2-arme woonwijk van het Westland gaan de kassen van telersvereniging Prominent samen met aardwarmte energie leveren aan de ruim 900 woningen. In 2011 wordt het klimaatsysteem aangelegd.

Dankzij de duurzame energievoorziening, de milieubewuste manier van bouwen en het optimaal isoleren van de woningen, stoot Hoogeland straks maar liefst 40%minder CO2 uit dan bij conventionele nieuwbouw.

De Westlandse kassen hebben in de zomer een overschot aan warmte. Deze restwarmte wordt afgegeven aan grondwaterbronnen in de wijk Hoogeland. In de winter wordt het verwarmde grondwater opgepompt en gebruikt om via een leidingnet, warmtepompen en vloerverwarming, warmte te leveren aan de woningen en wijkvoorzieningen. Het gebruikte en afgekoelde grondwater wordt opgeslagen om in de zomer zowel de woningen als de kassen te koelen.

Kijk op http://www.leveninhoogeland.nl/voor extra informatie, zoals de klimaatbrochure met meer uitleg over het energiesysteem.

Reageer op dit artikel