nieuws

Bouwconcept ‘Passief Zero Ready’minimaliseert verwarmingsbehoefte

Geen categorie

In januari dit jaar is de  EPC-norm verlaagd naar 0,6. In 2015 wordt dit bijgesteld naar 0,4 en in 2020 naar 0. Met het concept Passief Zero Ready wordt ingesprongen op deze nieuwe ontwikkeling.

Bij het Passief Zero Ready-concept wordt de energie die nodig is om de ruimte te verwarmen, geminimaliseerd. Bij de woningen van GreenTech Homes, de ontwikkelaar van het concept, gebeurt dit door de hybride houtskeletbouwwanden onder een hoge druk en temperatuur met Biobased Foam te vullen. De aansluitingen van de buitencomponenten worden volgens het bedrijf dusdanig gedicht dat warmteverliezen door kieren en naden uitgesloten zijn. “Het Passief Zero Ready-concept is dé manier om tot een energieneutrale woning te komen. Met dit concept voldoet de woning nu al aan de EPC-normen van 2015”, volgens Dirk Arnauts van GreenTech Home.

 

Snel

De snelle bouwtijd van het concept is volgens Arnauts uniek. “De particuliere casco woningen staan binnen twee à drie dagen en worden gemiddeld in twee a drie maanden sleutelklaar opgeleverd.” Bij projectmatige woningen is dit nog sneller, omdat ze in een moderne, volledig geautomatiseerde houtskeletbouwproductiestraat worden gebouwd. Arnauts: “Deze manier van prefab bouwen resulteert bovendien in relatief lage bouwkosten. Met onze werkwijze wordt een extreem energiezuinige woning voor iedereen toegankelijk en zijn we in staat om op grote schaal woningen met betaalbare passiefhuis componenten te bouwen.”

Reageer op dit artikel