nieuws

Warmtepomp fabrikanten stappen in grootschalig monitor project

Geen categorie

De belangrijkste leveranciers van warmtepompen in Duitsland en Oostenrijk werken sinds kort samen in het project ‘WP monitor.’ In dit project worden door het onafhankelijke instituut Fraunhofer ISE in een veldstudie metingen verricht naar de prestaties van bijna honderd warmtepompen.

In het project wordt niet zozeer de prestatie gemeten van de toestellen die de individuele fabrikanten inbrengen maar willen de onderzoekers vooral inzicht verkrijgen van de prestaties van de verschillende warmtepompsystemen. De twaalf fabrikanten laten hun systemen gedurende 30  maanden beoordelen zodat in ieder geval de informatie over twee seizoenen kan worden verzameld.

Het project is het vervolg op twee soortgelijke onderzoeken die onder verantwoordelijkheid van Fraunhofer ISE zijn uitgevoerd. Op basis van die resultaten hebben diverse fabrikanten een aantal verbeteringen in hun systemen aangebracht. Bij de veldstudie zijn ook energiebedrijven betrokken voor de ontwikkeling van slimme meters in combinatie met warmtepompen.

De twaalf Duitse en Oostenrijkse fabrikanten van warmtepompen hebben een gezamenlijk marktaandeel van meer dan 50 procent in hun thuismarkten. Meer informatie vindt u hier

Reageer op dit artikel