nieuws

KvK en Agentschap NL wellicht samengevoegd

Geen categorie

De Kamer van Koophandel staat op de nominatie om te worden ondergebracht in een gecentraliseerd loket voor ondernemers. Drie partijen in de Tweede Kamer geven aan de verplichte contributie voor bedrijven te willen schrappen, waardoor de KvK als aparte organisatie wegvalt. Ook Agentschap NL zou deel uitmaken van dat loket.

Dat schrijft De Telegraaf. D66, GroenLinks en VVD willen dat de verplichte contributie die jaarlijks aan de KvK moet worden overgemaakt verdwijnt. Ondernemers zijn bij elkaar 200 miljoen euro hieraan kwijt en het gros zien volgens D66-kamerlid Verhoeven geen meerwaarde in de organisatie. “Het betekent alleen maar extra kosten en rompslomp voor het mkb, zzp’ers en sinds dit jaar ook voor iedereen die lid is van een vve”, zegt het kamerlid tegenover de krant.
In plaats daarvan zou er één loket moeten komen die niet alleen de taken van de KvK op zich neemt, maar ook die van Agentschap NL en innovatienetwerk Syntens. “De reeks loketten die er nu zijn, kosten veel geld, zorgen voor veel irritatie en zijn niet effectief”, stelt VVD-Kamerlid Schaart. Ze vraagt morgen bij de begrotingsbehandeling van het ministerie van Economische Zaken aan minister Verhagen of een centrale organisatie de taken van de de drie instanties kan overnemen.

Reageer op dit artikel