nieuws

Consumenten overschatten terugverdientijd HR

Geen categorie

Dat blijkt uit onderzoek van consultancy USP in opdracht van

UNETO-VNI. Maar liefst 88 procent schat dat een HR-ketel gemiddeld 7,4 jaar terugverdient op een VR-ketel. In totaal werden 500 personen ondervraagd. Het onderzoek vond plaats in oktober.

Verder blijkt dat bijna ieder huishouden in het bezit is van een eigen cv-ketel, al maken sommigen gebruik van meerdere verwarmingsystemen naast elkaar. De open haard is onder consumenten het populairst als ‘extra’ verwarmingsbron, gevolgd door stadsverwarming en de gaskachel. In 2 procent van de gevallen maken consumenten gebruik van zonnecollectoren.

Uit het onderzoek blijkt verder dat het thermostaattype invloed heeft op de warmte in huis. Consumenten zijn meer te spreken over een modulerende thermostaat of een weersafhankelijke regeling dan over de vertrouwde (aan-uit) kamer- of klokthermostaat. Modulerende thermostaten en weersafhankelijke regelingen zijn dan ook vooral terug te vinden in koopwoningen.

Reageer op dit artikel