nieuws

Achterhoeker bouwt zelf nulwoning

Geen categorie

In Groenlo is de volgens de eigenaar meest duurzame woning van Nederland geopend. De nulwoning is gebouwd met onder meer driedubbele beglazing, zonnecollectoren en duurzame materialen, en levert het gebouw juist energie op.

De bewoners, de familie Serné, heeft de woning samen ontwikkeld én gebouwd. Daarbij kregen ze hulp van het Achterhoeks Centrum voor Technologie.
De nuldwoning is een passiefhuis waarin onder andere een warmtepomp is geïnstalleerd, en die een deel van zijn energie haalt uit zonnepanelen. Eigenaar Ronald Serné: Éigenlijk moeten we over een pluwoning spreken. Want met de energie die ons huis opwekt kunnen we ook nog een elektrische auto rijden.’
Verder zorgen thermische collectoren, warmtebuffers en verregaande isolatie ervoor dat het huis zeer weinig energie verbruikt. Daarbij is gebruik gemaakt van het ‘trias energetica’-concept.

Reageer op dit artikel