nieuws

7,5 miljoen voor slim warmte-/koudenet

Geen categorie

Het Roosendaalse project Proeftuin Stadsoevers krijgt € 7,5 miljoen van de provincie Noord-Brabant. Het meeste geld van deze subsidie (€ 4,5 miljoen) gaat naar het zogeheten Smart Climate Grid, waarmee in Roosendaal afvalverbrander SITA restwarmte van lage temperatuur levert aan woningen, maar ook er warmte en koude geleverd door kantoren, scholen en bedrijven in de […]

Het Roosendaalse project Proeftuin Stadsoevers krijgt € 7,5 miljoen van de provincie Noord-Brabant. Het meeste geld van deze subsidie (€ 4,5 miljoen) gaat naar het zogeheten Smart Climate Grid, waarmee in Roosendaal afvalverbrander SITA restwarmte van lage temperatuur levert aan woningen, maar ook er warmte en koude geleverd door kantoren, scholen en bedrijven in de directe omgeving.In het deelproject Smart Climate Grid wordt volgens Roosendaal voor het eerst in Nederland niet alleen warmte geleverd door SITA aan woningen en kantoren, maar ook tussen kantoren en woningen. Dat betekent ook dat in de al bestaande kantoren een extra investering gedaan moet worden ook aan anderen warmte en koude te kunnen leveren.Naast dit nieuwe systeem wordt in deelproject Locatie Oost op het nieuwe stadskantoor, sporthal en het VMBO Da Vinci College voor 520 m2 zonnepanelen neergelegd. Daarnaast komen hier enkele groen dakenopties, zoals een cool dak en een zogeheten bruin dak.
In totaal wordt in deze projecten door de gezamenlijke partners ruim € 110 miljoen geïnvesteerd. Ook werken de partners op eigen kracht samen aan nóg vier andere onderwerpen: Verticale Waterslinger, Zorg- en Welzijnboulevard, Coöperatieve Vereniging en Torenpark. Deze acht iconen vormen samen de proeftuin: een innovatieve, duurzame en gezonde wijk.
Met het Smart Climate Grid wordt volgend jaar als eerste gestart.

Reageer op dit artikel