nieuws

Utrecht begint nieuwe subsidieregeling duurzaam

Geen categorie

Per 1 oktober 2010 start de provincie Utrecht de nieuwe energiesubsidieregeling ‘Meer Met Minder in Utrecht’. De premieregeling stimuleert huiseigenaren hun woning energiezuinig te maken (isolatie, dubbel glas, etc.) of om duurzaam energie op te wekken (zonnepanelen, zonneboiler, etc.). De subsidie kan oplopen tot € 5.750, -.

De regeling is de opvolger van Energiek Utrecht die per 1 oktober stopt. De nieuwe regeling ‘Meer met Minder in Utrecht’ is financieel aantrekkelijk en eenvoudiger aan te vragen. De nieuwe regeling wordt uitgevoerd door de stichting Meer Met Minder.

De provincie Utrecht kiest voor samenwerking met Meer Met Minder om de huiseigenaar te ontzorgen. De MMM-aanbieders zorgen voor het hele traject van het maatwerkadvies, de aanvraag van de subsidie tot de uitvoering van de maatregelen.
Een woningeigenaar kiest via de site van Meer met Minder een MMM-aanbieder en laat een ‘Maatwerkadvies Energiebesparing met Energielabel’ opstellen. Hierin staat precies welke energiebesparende maatregelen voor het huis het beste zijn, wat de kosten zijn, welke besparing de maatregelen opleveren en welke subsidies er voor beschikbaar zijn.
Op basis van dit advies laat de huiseigenaar één of meerdere maatregelen uitvoeren, waarna de energie-index opnieuw berekend wordt. Op basis van de mate waarin de energieindex verbeterd is, ontvangt de huiseigenaar een landelijke subsidie (via MMM) tussen de € 300,- en € 750,- en daarbovenop een subsidie van de provincie Utrecht tussen de € 1.000,- en € 5.000,-. De beide subsidies zijn afhankelijk van de gerealiseerde energiebesparing.

Reageer op dit artikel