nieuws

Leveranciers warmtepompen minder tevreden dan vorig jaar

Geen categorie

Leveranciers zijn niet tevreden over het beleid dat de overheid voert om het gebruik van warmtepompen aan te moedigen. Vergeleken met een jaar geleden zijn ze afwachtender en sceptischer geworden.

Dat is een van de uitkomsten van het onderzoek dat Vakblad Warmtepompen dit jaar heeft gehouden onder leveranciers. Niemand is het met de stelling eens dat de overheid voldoende doet om de aanschaf van warmtepompen aan te moedigen. Een jaar geleden vond 16 procent nog van wel. Vooral het gebrek aan eenduidigheid wordt de overheid verweten.

Daartegenover staat dat ook het aantal respondenten dat het oneens is met die stelling gedaald is, van 84 naar 73 procent. In plaats daarvan is gekozen voor het hokje ‘neutraal’ (29 procent).

Ook zijn leveranciers beter te spreken over de subsidies die beschikbaar zijn gekomen. Waar een jaar geleden 8 procent het hiermee eens was, is nu 21 procent het daarmee eens. Meer en meer leveranciers willen meer wetgeving rond warmtepompen: 84 procent, vergeleken met 67 procent een jaar terug.

Het volledige rapport is hier te downloaden

Reageer op dit artikel