nieuws

Energie 2010 beter bezocht

Geen categorie

De vakbeurs Energie 2010, die vorige week van 12 tot en met 14 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch is gehouden, heeft stevig meer mensen weten te trekken dan in 2009. In totaal zijn er 10.139 geïnteresseerden in energiebesparing en duurzame energie naar Den Bosch gegaan. Dat is stijging van 38% ten opzichte van vorig jaar.

“Duurzaamheid is steeds meer een integraal onderdeel van onze samenleving. Zowel bedrijven als overheden worstelen ermee”, stelt projectmanager Heleen van der Meer van VNU Exhibitions, die de beurs samen met F&B organiseerde.

“Er is veel te bereiken, onder andere kostenbesparingen, als kritisch wordt gekeken naar de energievraag. De vakbeurs Energie stelde bezoekers in staat om nieuwe technieken, technologieën en regels te leren kennen.”

Een deel van het succes is te danken aan het feit dat de vakbeurzen Milieu en Surface gelijktijdig plaats vonden. Tussen de beurshallen waar de vakbeurzen Milieu 2010 en Energie 2010 werden gehouden, was een doorgang gemaakt, waardoor bezoekers konden overlopen. Van de bezoekers is 49% eind- of medebeslisser binnen hun bedrijf en is 36% adviseur op het gebied van energie. De meeste aandacht ging uit naar ontwikkelingen in duurzame energie (74%), verbruiksbesparende maatregelen voor gebouwen (50%) en energie management (32%).

Van der Meer ziet dat slim omgaan met de energiebehoefte van een bedrijf hoog op de agenda staat en steeds belangrijker is. “Het bewijs hiervoor wordt geleverd door het grote aantal eerste keer bezoekers van Energie, 63%, en het aantal mensen dat zegt volgend jaar weer te komen, 88%.

Vanuit de overheid worden ook steeds scherpere klimaatdoelstellingen neergezet. Dit moet echter niet de voornaamste reden zijn voor bedrijven om kritisch te blijven kijken naar de eigen energievraag. De mogelijkheden voor kostenbesparingen nemen toe met de ontwikkeling van nieuwe technologieën. De markt staat namelijk nog in de kinderschoenen en er zijn veel ondernemers met dit vraagstuk bezig.

Reageer op dit artikel