nieuws

Stichting Warmtepompen start cursussen

Geen categorie

Vanaf november 2010 verzorgt Stichting Warmtepompen cursussen  met als onderwerp het ontwerpen van warmtepompinstallaties. De cursussen zijn onderdeel van de Leergang Warmtepompen die is ontwikkeld op initiatief van OTIB door ISSO in samenwerking met DWA installatie- en energieadvies, Uneto-VNI, Kenteq en Stichting Warmtepompen.

Het realiseren van een goed functionerend en betrouwbaar warmtepompsysteem vraagt om de nodige kennis en kunde, op zowel ontwerp- als uitvoeringsniveau.  Om deze kennis en kunde te stimuleren verzorgt Stichting Warmtepompen een viertal verdiepingscursussen, waarbij het integraal ontwerpen van warmtepompsystemen centraal staat. De cursussen zijn ontwikkeld rond de in dit kader beschikbare ISSO-publicaties. De cursussen zijn:

  • Ontwerpen van individuele en kleine warmtepompsystemen voor woningen;
  • Integraal ontwerpen van collectieve installaties met warmtepompen in de woningbouw;
  • Integraal ontwerpen van warmtepompinstallaties voor utiliteitsgebouwen;
  • Ontwerpen en installeren van lucht/lucht warmtepompsystemen voor utiliteitsgebouwen

De cursussen duren 2 of 3 dagen en zijn bedoeld voor adviseurs, projectleiders en ontwerpers.  De cursussen kunnen worden afgesloten met een CITO-examen. Dit kan voor installatiebedrijven mede van belang zijn in het kader van de SEI-erkenning.

Reageer op dit artikel