nieuws

Nuon bouwt nieuwe gascentrale

Geen categorie

Energiebedrijf Nuon gaat een nieuwe gascentrale bouwen in Diemen. De centrale komt naast de bestaande elektriciteitscentrale te staan. Dit meldt Cobouw op naar aanleiding van een bekendmaking door Nuon.

Onderdeel van de in totaal 600 miljoen euro kostende investering is de aanleg van een warmtetransportleiding van Diemen naar Almere. De nieuwe centrale zorgt ervoor dat de huidige elektriciteits- en warmtecapaciteit in Diemen meer dan verdubbelt. De bouw van de warmteleiding voorziet in de vraag naar steeds meer stadswarmte in Almere door grootschalige nieuwbouwprojecten.

Met de nieuwe centrale kunnen 750.000 huishoudens van elektriciteit worden voorzien en 25.000 huishoudens van warmte. Nuon verwacht dat de centrale eind 2012 operationeel is.

Reageer op dit artikel