nieuws

‘Geen ministerie van Energie’

Geen categorie

Het lijkt er sterk op dat installatiebedrijven nog steeds te maken krijgen met meerdere ministeries als het gaat om energie en duurzaamheid.

De onderhandelaars van VVD, CDA en PVV zijn volgens dagblad Trouw namelijk tot een akkoord gekomen om verschillende ministeries te fuseren. Een apart ministerie voor Energie en Duurzaamheid zit er vooralsnog niet in. Vrom en Verkeer en Waterstaat fuseren en dat wordt het ministerie van Ruimte, terwijl Economische Zaken en Landbouw worden samengevoegd tot een departement voor ’Bedrijvigheid’. Dat worden de twee belangrijkste ministeries als het gaat om energie, vergunningen en duurzaamheid. Bedrijvigheid komt waarschijnlijk in handen van het CDA. Verschillende experts hadden eerder aangedrongen om de ministeries zo samen te voegen dat er een apart ministerie voor Energie ontstaat. Die zou zich vervolgens volledig toe kunnen leggen op vraagstukken rond het verbruik van grondstoffen, de stijgende prijzen en subsidies voor duurzame energie.

Reageer op dit artikel