nieuws

Architect heeft steeds meer aandacht voor energieverbruik

Geen categorie

Energiebesparing leeft bij architecten. Behalve naar de energieprestatie van gebouwen kijken velen ook in toenemende mate naar het verbruik tijdens de productie en het transport van materialen.

Dat constateert Arch-Vision. Dit Rotterdamse marktonderzoekbureau werkt aan een Europese architectuurbarometer (European Architectural Barometer). Daarvoor verzamelt het bureau gegevens in zes landen, waaronder Nederland. Architecten zijn volgens Arch-Vision een interessante indicator voor de aard en het volume van de te verwachten bouwproductie in de nabije toekomst, ook wat betreft de te verwachten materiaalkeuze.

De aandacht voor het energieverbruik tijdens de productie- en het transport van bouwmaterialen zou het grootst zijn onder architecten in Frankrijk. Daar geeft 81 procent aan hiernaar kritisch te kijken. Ook in Italië (73 procent), Duitsland (71 procent) en Nederland (70 procent) houdt het onderwerp veel architecten bezig. In Spanje (62 procent) en Engeland (54 procent) zou dit nog minder het geval zijn. Voor de architectuurbarometer steekt Arch-Vision zijn licht op bij in totaal 1200 architecten.

(bron: cobouw.nl)

Reageer op dit artikel