nieuws

Vakbeurs Energie 2010 in Den Bosch

Geen categorie

Energie blijft een hot item door stijgende energiekosten en de ambitieuze doelstellingen van de overheid. De vakbeurs Energie 2010 wijst grote en middelgrote energieverbruikers uit de industrie en gebouwde omgeving concreet de weg naar structureel lagere energiekosten. De zesde editie vindt plaats van dinsdag 12 tot en met 14 oktober 2010 in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch.

De beurs is groter ten opzichte van 2009 en wordt nu in vier hallen ondergebracht. Dit jaar is er een duidelijke sectorindeling zodat bezoekers hun weg goed kunnen vinden. De hallen worden opgedeeld in de sectoren Diensten & Advies, Industrie en Gebouwde Omgeving / Duurzaam. Projectmanager Heleen van der Meer van VNU Exhibitions: ‘Energie is de enige horizontale vakbeurs op het gebied van energiebesparing. In diverse sectoren is de urgentie zeer hoog om minder geld kwijt te zijn aan energiekosten. Energie biedt overall oplossingen.’

De exposanten presenteren alle mogelijkheden voor het slim inkopen van energie, het terugdringen van het energiegebruik en energiebeheer. Stuk voor stuk oplossingen die zich snel vertalen in een lager energieverbruik met een minimaal gelijkblijvend comfort. Het serieus stilstaan bij het inkopen van gas en elektriciteit loont zich steeds meer. Op Energie 2010 presenteren zich voor het eerst grote energieleveranciers zoals E.ON en Electrabel en komen bezoekers in contact met contractors en inkoopadviesbureaus.

Vastgoedontwikkelaars, architecten, gebouwbeheerders en installateurs vinden een groot aanbod van innovatieve en besparende energieoplossingen zoals duurzame opwekking (zonne-energie, zonneboilers, HRE-ketel), bodemenergie, cv-ketels op biobrandstof, airco-installaties met warmteterugwinning, LED-verlichting, isolatie, slimme meters, klimaatregulerende gevels, gebouwbeheerssystemen, monitoring, daglichtbenutting, slimme ventilatiesystemen en stadsverwarming.

Bezoekers kunnen ook terecht voor energiezuinige oplossingen op het gebied van motoren, turbines, regeltechniek, koudetechniek, procesoptimalisatie, stoom- en persluchttechniek, bemetering, pompen, verlichting, WKK-installaties, klimaatinstallaties, monitoring, koude- en warmteopslag, isolatie, hergebruik restwarmte en bio-energie. Specialisten geven tevens advies over subsidies, financiering, noodstroomvoorzieningen, CO2- afvang en –opslag en hoe optimaal te besparen.

Ook biedt Energie een aantal themapleinen: Passief Bouwen, Duurzaam Bouwen, Dak & Energie, Isolatieplein, Koudeplein, Stoompaviljoen en Gas Werkt!. Daarnaast staan de inhoudelijke programma’s in het nieuwe Bouw Theater en op het Industrie Podium als een huis.

Op de eerste beursdag, 12 oktober, vindt de Nationale Duurzame Energie Conferentie plaats. Deze is gericht op het vergroten van het aandeel duurzame energie. De rode draad is ‘van ambitie naar realisatie’. De conferentie is bedoeld voor beleidsmakers, onderzoekers, architecten, projectontwikkelaars, uitvoerders en adviseurs op het gebied van duurzame energie.

Congressen en prijsuitreiking
Naast het brede aanbod aan exposanten biedt Energie 2010 een activiteitenprogramma met op 13 oktober onder meer het congres ‘Energiebesparing bij industriële stoom’ en op 14 oktober het congres ‘Energiebesparing en binnenklimaat – verwarmen en koelen in de gebouwde omgeving’. Tijdens de beurs is tevens de uitreiking van de Innovatie Award 2010 .

Dinsdag 12 tot en met donderdag 14 oktober 2010
Dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur
www.energievakbeurs.nl
www.deconferentie.nl
Organisatie VNU Exhibitions Europe in samenwerking met F&B – specialisten in energie en milieu. Energie 2010 vindt gelijktijdig plaats met de vakbeurs Milieu en Surface.

Bron: VNU Exhibitions

Reageer op dit artikel