nieuws

Rheem brengt ‘tankloze’ combinatieketel

Geen categorie

De Amerikaanse verwarmingsketelleverancier Rheem brengt een combinatieketel op de markt die voor het eerst echt een ‘combinatie’ biedt van verwarming en warm water. De naam van het product is een mondvol: de Integrated HVAC & Water Heating System Powered by Tankless Technology.

Het systeem integreert leidingwater feilloos met het water gebruikt voor de verwarming.

Eventueel restwater uit de verwarming wordt gefilterd en schoon afgeleverd in het kraansysteem. Dat verschilt met traditionele combinatieketels, die beide stromen feitelijk van elkaar scheidt.

Hierdoor, zo beweert Rheem, is het waterverlies minimaal, evenals het gasverlies voor het verwarmen van water die in de boiler gehouden wordt. Voor installateurs betekent dat dat er geen aparte leidingen aangelegd hoeven worden. De bestaande gas- en waterleidingen voldoen hoe dan ook, ook al is deze oorspronkelijk met een enkel-functiedoel in het achterhoofd aangelegd.

Of en wanneer de installatie in Nederland beschikbaar komt is niet bekend.

Reageer op dit artikel