nieuws

Haags ‘IJspaleis’ heeft nieuwe klimaatcontrole

Geen categorie

Het Haagse stadhuis, die door de slecht uitgedachte klimaatcontrole in de volksmond ‘het ijspaleis’ wordt genoemd, zal er in de zomer koeler en in de winter warmer bijliggen. Een techniek met koude- en warmte-opslag biedt uitkomst.

Drie koelinstallaties, waarvan twee maar liefst zeven ton, zijn voor dit project naar de twaalfde verdieping gehesen. De nieuwe machines maken deel uit van een grondige upgrading van de techniek in het stadhuis- en bibliotheekcomplex.

Imtech kreeg de opdracht voor het leveren, installeren en bedrijfsklaar maken van de werktuigbouwkundige en regeltechnische oplossingen. Tijdens de installatie moest het gebouw wel operationeel blijven.

Volgens projectmanager Antonio Montanus gaat het “om de optimalisatie van warmte- en koudeopslag, de verhoging van de bedrijfszekerheid van de proceskoeling, het verbeteren van het klimaat in de archieven en upgrading van de gebouwbeheersing, inclusief de voor deze verbeterde technologie benodigde elektrotechnische en bouwkundige werkzaamheden.”

Reageer op dit artikel