nieuws

Isolatie-subsidie moet twijfelaars overhalen

Geen categorie

De provincie Gelderland heeft een potje van 2,5 miljoen euro klaargezet voor het isoleren van woningen, meldt Technalia. Het is geen groot bedrag, omdat het bedoeld is om twijfelaars met een kleine subsidie over de streep te trekken. Het geld is vooral bedoeld voor energiebesparende maatregelen aan de buitenkant van woningen met een bouwjaar van […]

De provincie Gelderland heeft een potje van 2,5 miljoen euro klaargezet voor het isoleren van woningen, meldt Technalia. Het is geen groot bedrag, omdat het bedoeld is om twijfelaars met een kleine subsidie over de streep te trekken. Het geld is vooral bedoeld voor energiebesparende maatregelen aan de buitenkant van woningen met een bouwjaar van voor 1975.

Nu is het volgens de provincie nog zo dat huiseigenaren aanhikken tegen de kosten om dergelijke woningen beter te isoleren. In plaats daarvan zouden ze ervoor kiezen om het luxepeil van de woningen op te krikken.

De subsidie maakt onderdeel uit van het Gelders Klimaatprogramma. Tot 2020 moeten jaarlijks 30.000 gebouwen 20 tot 30% energiezuiniger worden.

Reageer op dit artikel