nieuws

Introductie NIBE Stimuleringspakket

Geen categorie

De afgelopen twee jaar sleepten acht installateurs een NIBE Stimuleringspremie Warmtepompen in de wacht. Om beter in te spelen op de wensen van de markt, introduceert NIBE Energietechniek nu een nieuwe incentive: het NIBE Stimuleringspakket. Tot eind 2011 zal ieder kwartaal – te beginnen met het lopende kwartaal – op basis van loting een NIBE […]


De afgelopen twee jaar sleepten acht installateurs een NIBE Stimuleringspremie Warmtepompen in de wacht. Om beter in te spelen op de wensen van de markt, introduceert NIBE Energietechniek nu een nieuwe incentive: het NIBE Stimuleringspakket. Tot eind 2011 zal ieder kwartaal – te beginnen met het lopende kwartaal – op basis van loting een NIBE Stimuleringspakket worden toegekend.

Als een van de leidende leveranciers van warmtepompen in Nederland ziet NIBE het als haar taak de toepassing van duurzame energiebronnen waar mogelijk te promoten. Dit kan bijvoorbeeld door de installateur financieel tegemoet te komen, waardoor deze de investeringsdrempel voor zijn klant kan verlagen. De ervaring heeft echter geleerd dat veel installateurs ook behoefte hebben aan professionele ondersteuning op het gebied van techniek en informatieoverdracht.

Compleet aanbod

Daarom omvat het NIBE Stimuleringspakket naast een kortingscheque van € 1.000,00 ook een aantal uren technische ondersteuning bij installatie en inbedrijfstelling t.w.v. € 300,00 én een heldere presentatie over warmtepompen voor eindgebruikers en/of medewerkers van de installateur, woningcorporatie of projectontwikkelaar t.w.v. € 200,00. Als bonus wordt het NIBE Stimuleringspakket bovendien gecompleteerd met een reischeque voor een bezoek aan NIBE Industrier in Zweden.

Deelname staat open voor elk fabrikaat

Elke in Nederland gevestigde installateur die in een woning, appartementengebouw of kantoorpand een of meer warmtepompen (<100 kW) heeft geïnstalleerd, kan dit project inzenden om in aanmerking te komen voor een NIBE Stimuleringspakket – zelfs als een warmtepomp van een concurrerend fabrikaat is toegepast!

Zeven keer prijs

Het NIBE Stimuleringspakket wordt tot en met 31 december 2011 ieder kwartaal uitgereikt. In totaal zijn er dus zeven NIBE Stimuleringspakketten te winnen. Installateurs kunnen zich per direct aanmelden via www.nibenl.nl. Op de website zijn ook de volledige actievoorwaarden te vinden. Volgens Van Wees heeft Nederland een kennisvoorsprong omdat tientallen jaren lang onderzoek is gedaan voor gas- en oliewinning. Daarnaast vereisen de regels hier dat onderzoeksresultaten 5 jaar lang vastgehouden kunnen worden, maar daarna beschikbaar moeten worden gesteld. Dit betekent dat bedrijven enerzijds baat hebben bij diepgaand onderzoek, zonder dat ze de resultaten geheim kunnen houden. Om die reden zijn resultaten voortkomend uit 40 miljard euro aan onderzoeksbudget voor iedereen beschikbaar. “Het zijn al deze gegevens die Nederland een unieke uitgangspositie geven,” zegt Van Wees.
Geologisch gezien behoort Nederland tot de middenmoot. Op 1 km diepte is voldoende energie beschikbaar om kassen mee te verwarmen, terwijl op 2 km diepte al genoeg warmte is om een woonwijk mee te verwarmen. Alles bij elkaar kan Nederland zelfs een vulkanisch land als IJsland inhalen op het gebied van aardwarmte. Waar het volgens Van Wees nog aan schort is de toepassing. Alleen in het Westland wordt, sporadisch, geothermie toegepast.

Reageer op dit artikel