nieuws

WKK op reststoffen bij chemiebedrijf Solvay

Geen categorie

Chemiebedrijf Solvay heeft een warmtekrachtkoppeling (WKK) gebouwd in het Duitse Bernburg die draait op onrecyclebare. Volgens het bedrijf verlaagt de machine de uitstoot van broeikasgassen met 63% (350 000 ton) per jaar.

 

De WKK gebruikt onrecyclebare zoals gebruikte plastics en hout van meubels en uit gebouwen, textiel, papier en karton. Volgens Solvay levert deze WKK op twee manieren een bijdrage aan de reductie van broeikasgassen: ten eerste, belandt het restmateriaal niet in een stort, waar ze deels kunnen gisten waardoor het sterk broeikasgas methaan vrijkomt en ten tweede beperken ze de uitstoot van broeikasgassen omdat ze fossiele brandstoffen zoals aardgas en steenkool vervangen.

 

De installatie levert in een testfase energie voor de productie van natriumcarbonaat en waterstofperoxide. Onderzocht wordt of een dergelijke WKK ook kan draaien in de natriumcarbonaat- en pvcfabriek in Rheinberg. Het bedrijf Solvay telt 19 000 werknemers in 50 landen. In 2009 bedroeg de omzet 8,5 miljard euro.

 

Bron: Solvay

Reageer op dit artikel