nieuws

Gratis workshops WBSO voor innovatieve ondernemers

Geen categorie

NL Innovatie organiseert door het hele land voorlichtingsworkshops over de werking van de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). Deze gratis workshops zijn bestemd voor ondernemers die voor het eerst een WBSO-aanvraag willen indienen of hun aanvraag willen verbeteren. Aanmelden voor deze workshops kan via www.agentschapnl.nl/wbso.

De WBSO is een fiscale stimuleringsregeling, waarmee de Nederlandse overheid een deel van de loonkosten voor research & development compenseert. Deze regeling wordt namens de overheid uitgevoerd door NL Innovatie. De workshops worden gegeven door WBSO-adviseurs van NL Innovatie. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: hoe kan de WBSO uw R&D projecten helpen en wat moet u doen om in aanmerking te komen voor deze regeling? Ook de belangrijkste voorwaarden van de WBSO, de manier van beoordelen van de aanvraag en hoe het financiële voordeel is te verrekenen, komen aan bod. Tevens worden voorbeeldprojecten behandeld en vragen beantwoord, ook over andere stimuleringsmaatregelingen van NL Innovatie.

 

Van Leeuwarden tot Middelburg
De workshops worden gegeven in het hele land van mei tot en met juni en van september tot en met november. Ze vinden plaats in de vestigingen van Syntens (een landelijk netwerk van innovatieadviseurs) in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leeuwarden, Lelystad, Meppel, Middelburg, Nieuwegein, Roermond en Rotterdam. Het exacte overzicht en data zijn te vinden op de website van de WBSO. Het aantal plaatsen is beperkt, per onderneming is er ruimte voor 1 persoon.

De eerstvolgende bijeenkomst vindt op 11 mei van 13.30 uur tot 16.00 uur plaats in het kantoor van Syntens aan de De Ruyterkade in Amsterdam.

 

Bron: Agentschap.nl

Reageer op dit artikel