nieuws

Duurzaam kantoor WillemsenU geopend

Geen categorie

In Eindhoven is het nieuwe kantoor van architectenbureau WillemsenU geopend. Volgens de ontwerpers is duurzaamheid doorgevoerd in alle elementen van het gebouw. Daarnaast kenmerkt de wisselwerking tussen het pand en de omringende natuur het project. WillemsenU is zowel bedenker, ontwerper als medebewoner van het gebouw. Het pand ingeklemd tussen bomen en staat zelf op kolommen, zodat vanuit de straat het zicht en de toegang tot het park gehandhaafd blijft.

Het gebouw heeft een houten gevel, dat opgaat in het kleurenpallet van de aangrenzende bomen. De gevel bestaat uit HSB elementen, bekleed met FSC houten delen van Louro Preto. Verder is deze gevel demontabel en kan over dertig jaar worden gerecycled. Naast de functionaliteit van het gebouw op dit moment, is in het ontwerp rekening gehouden dat het gebouw ook op langere termijn voor diverse doeleinden gebruikt kan worden. In het interieur van het gebouw is een rubber vloerbedekking toegepast met gerecycled rubber van autobanden.

Het gebouw wordt verder gekoeld en verwarmd met een warmte- en koudeopslag (WKO) installatie en wordt verlicht via stroombesparende led-verlichting. Het betonnen casco zorgt voor warmteaccumulatie en levert zo ook een bijdrage aan het duurzame karakter van het gebouw.

 

Bron: Architectenweb

 

Reageer op dit artikel