nieuws

Van der Valk hotel is energiezuinig door slim ontwerp

Geen categorie

 Het Van der Valk hotel in Ridderkerk is energiezuinig door gebruik te maken van een slim ontwerp. Het hotel zet de trias energetica in. Door een combinatie van goede isolatie, groene stroominkoop, een warmtekrachtinstallatie, verschillende warmteterugwintechnieken en het gebruik van warmte- en koudeopslag kan het hotel het energiegebruik veel efficiënter inzetten.

Volgens directeur Freek van der Valk is ook bij de bouw van het hotel rekening gehouden met efficiënt energiegebruik. Zo is gebruik gemaakt van efficiënte werkstromen, zoals keukens dichtbij het restaurant, een multifunctionele inzetbaarheid van algemene ruimtes en geen oneindig lange gangen. De kamers zijn volgens hetzelfde principe ingericht met een optimale balans tussen comfort en energiegebruik.

Toch staat duurzaamheid bij het hotel niet bovenaan de prioriteitenlijst. Volgens Van der Valk komt in een hotel beleving altijd op de eerste plaats. Toen het hotel werd gebouwd in 2007 was er nog geen sfeervolle LED-verlichting voorhanden. Inmiddels is die er wel en dus wordt binnenkort meer LED-verlichting aangebracht. Van der Valk stelt dat alle inspanningen al een lagere energierekening opleveren. Doel is echter om het GreenKey certificaat te krijgen, een convenant tussen GreenKey en Rotterdam Climate Initiative om hotels en de congressector te verduurzamen.

Bron: EnergieGids.nl

Reageer op dit artikel