nieuws

Carrier completeert serie rooftops met warmtepomp 50TGQ

Geen categorie

Het leveringsprogramma van Carrier dakunits is uitgebreid met de 50TGQ. De nieuwe serie R407C warmtepomp rooftops is verkrijgbaar in 3 typen met koelcapaciteiten van 18kW – 32kW en verwarmingscapaciteiten van 19 – 34 kW.

Omdat de bouwgrootte en kanaalaansluitingen identiek zijn aan oudere Carrier rooftops (met R-22) is deze nieuwe rooftop interessant voor de vervangingsmarkt.

De Carrier 50TGQ warmtepompen zijn bedrijfsklare units voor het conditioneren van winkels, kantoren, commerciële- en industriële gebouwen.
Deze hoogrendements units zijn geschikt voor zowel horizontale als verticale kanaalmontage en kunnen snel op het werk worden aangepast.

Montage
Alle units worden standaard geleverd met de mogelijkheid voor verticale luchtuittrede, waardoor ze kunnen worden gebruikt met standaard dakconsoles.
Voor een eenvoudige montage bevinden de hoofd- en stuurstroomaansluitingen zich aan dezelfde kant. De omkasting is voorzien van een poedercoating voor een lange levensduur en attractief uiterlijk. Elektrische verwarmingselementen voor montage op het werk zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten.
De scroll compressoren met ingebouwde trillingsdempers zorgen voor een rustige werking. Het efficiënte ontwerp van motoren en ventilatoren zorgt voor lage geluidsniveaus.
Het regelsysteem is compatibel met zowel standaard Carrier thermostaten als met geavanceerde Carrier programmeerbare thermostaten. Tijd- en temperatuur-geregeld ontdooisysteem houdt de condensorbatterij vorstvrij. Carterverwarming voorkomt migratie van koudemiddel en zorgt voor correcte smering en bescherming van de compressor.

Regeling

De unit is beveiligd tegen te hoge stroom, te hoge compressortemperatuur en te hoge druk.
Het Acutrol expansie-orgaan zorgt voor regeling van de koudemiddelstroom. Het voorkomt obstructies en terugstromen van vloeistof, zodat optimaal bedrijf is verzekerd.
De units zijn voorzien van 51-mm retourlucht filters, basisframe voor gemakkelijk transport, corrosiebestendige condensaatopvangbak, vloeistofafscheider in de koudemiddelleiding en motoren met voorgesmeerde lagers. De Varislide (accessoire) is een economizer voor economisch bedrijf met gebruik van koude buitenlucht. De economizerregeling zorgt voor de juiste instelling op 100% buitenlucht, 100% retourlucht, of een combinatie daarvan. Net als de unit zelf kan de economizer probleemloos worden omgebouwd voor toepassingen met horizontale luchtuittrede.

 

Bron: Carrier

Reageer op dit artikel