nieuws

Alles in 1 warmtepompsysteem

Geen categorie

Met het Hydrolution lucht-water “alles in 1” warmtepompsysteem van Mitsubishi Heavy Industries, biedt Coolmark uit Barendrecht een economisch voordelig en ecologisch verantwoord alternatief voor de conventionele cv-ketel.

Het Hydrolution systeem kan, met behulp van warmte die aan de omgeving wordt ontrokken en met behulp van een platenwarmtewisselaar, voorzien in warm(tap)water. Zelfs bij buitentemperaturen van -20 ºC wordt de watertemperatuur nog gehaald. Naast  tapwater en verwarming kan dit systeem ook de koeling van het woonhuis verzorgen.

De warmtepomp kan worden gecombineerd met bestaande afgiftesystemen, zoals vloerverwarming, radiatoren en convectoren. Om het systeem nog zuiniger te maken bestaat de mogelijkheid om op het systeem externe bronnen aan te sluiten, zoals een zonneboiler, een bestaande cv-ketel of een hout- of biobrander. Met een COP-waarde van 4,44 behoort het Hydrolution systeem tot de aller zuinigste lucht-water warmtepompen in de markt en kan bij nieuwbouwwoningen een hogere EPC worden behaald, terwijl bij bestaande woningen een aanmerkelijke energiebesparing wordt behaald bij een sterk gereduceerde CO2-uitstoot.

 

Bron: Coolmark

Reageer op dit artikel