nieuws

Zwitserland is Europees warmtepompenmodel

Geen categorie

Zwitserland bijt het spits af. Het door Chillventa mogelijk gemaakte warmtepomprapport over Zwitserland is nu te downloaden van de website van de European Heat Pump Summit.

Alle relevante landen van Europa zullen in de komende weken volgen. “Wij willen de professionele warmtepompdeskundigen graag helpen met nog meer gedetailleerde kennis en gekwalificeerde informatie, en dat op levendige en eenvoudig toegankelijke wijze. In samenwerking met het Duitse informatiecentrum Informationszentrum Wärmepumpen +Kältetechnik IZW, gaan we in de nabije toekomst nog meer up-to-date warmtepomprapporten van Europese landen publiceren”, zegt Gabriele Hannwacker, Exhibition Director van de Neurenberger Messe.

Zwitserland
De verkoop van warmtepompen in Zwitserland is de afgelopen 25 jaar constant gegroeid. Een sterke stijging (23 procent) vond plaats in 2008, toen het aantal verkochte warmtepompen voor het eerst boven de 20.000 stuks uit kwam.
73 Procent daarvan (2007: 83,3 procent) zijn geïnstalleerd in nieuwe gebouwen en de overige 27 procent (2007: 16,7 procent) in gerenoveerde gebouwen.
Deze duidelijke trend richting de renovatie is ook te zien in de vergelijking van gas, olie en warmtepompen. De oude boilers worden vervangen door warmtepompen. In 2008 was op de warmtemarkt een verdeling te maken in warmtepompen (41 procent), gas-boilers (35 procent) en olie-boilers (24 procent).
De Zwitserse activiteiten zijn een model voor alle andere Europese landen. De Zwitsers leggen zich meer toe op renovatie en het succes daarvan is af te lezen in de gestegen hoeveelheid verkochte warmtepompen. Het complete rapport is beschikbaar op de website van de Nürnberg Messe.

Reageer op dit artikel