nieuws

Verdubbeling SnowWorld Zoetermeer kost geen extra energie

Geen categorie

SnowWorld Zoetermeer wil uitbreiden met een vierde piste. Door efficiënt hergebruik van de restwarmte die vrijkomt bij het koelen vergt de forse uitbreiding geen extra energie, zo meldt Cobouw.

De 40 meter brede doos komt op ruim 100 stalen kolommen die in lengte variëren van 3 tot ruim 31 meter. De nieuwe baan krijgt een sneeuwoppervlak van 12.000 vierkante meter, een verdubbeling van de huidige oppervlakte, dat geen extra energie vergt. “Dat bereiken we door optimaal gebruik te maken van de restwarmte die vrijkomt bij het koelen van de baan”, zegt financieel directeur Wim Moerman van Snowworld. “Die restwarmte gebruiken we voor de voorgebouwen waarin onder meer restaurants, een zalencomplex en diverse kantoorruimten zijn ondergebracht. Het eindresultaat is een halvering van het energieverbruik per vierkante meter sneeuw.”

Zonnepanelen
Zonnepanelen op het dak moeten de energie leveren voor de verlichting. SnowWorld verwacht op termijn zelfs energie aan het warmtenet te leveren. Alle benodigde vergunningen moeten nog worden aangevraagd. Deze maand legt het skicentrum de laatste hand aan een mer-beoordeling waarna het Zoetermeerse college van B en W zich over het plan zal buigen. De verwachting is dat de bouw binnen 1 á 2 jaar van start kan gaan. De investeringskosten bedragen 15 miljoen euro.

Bron: RCC Koude en Luchtbehandeling

Reageer op dit artikel