nieuws

Quick Scan warmtepompen beschikbaar

Geen categorie

De organisatie voor warmtepompen in de glastuinbouw heeft een eerste versie van de Quick Scan Warmtepompen afgerond en beschikbaar gesteld onder de officiële naam Quick Scan Warmtepompen haalbaarheidsberekening Glastuinbouw.

De scan is bedoeld om tijdens een vroeg stadium van de projectontwikkeling een goed beeld te krijgen van de economische en energetische haalbaarheid van de toepassing van een warmtepompsysteem in relatie tot een referentiesysteem. De scan is bedoeld voor het vaststellen van de technische en economische haalbaarheid in de gekoelde teelten. De scan is niet afgestemd op het doorrekenen van gesloten kasconcepten en warmtelevering uit een WKK.

Economisch aantrekkelijk
De scan houdt rekening met energiezuinige manieren van CO2-opwekken en doseren. De keuze voor inkoop van CO2 (pure CO2 of aansluiting op OKAP) heeft niet het nadeel van een warmteoverschot uit eigen ketel. In combinatie met duurzame koeling uit de bodem en een warmtepompsysteem kan zo een energetisch en economisch aantrekkelijk systeem worden gerealiseerd.

Bron: Warmtepompen in de Glastuinbouw

Reageer op dit artikel