nieuws

Vraag naar ultradunne vloerverwarming groeit

Geen categorie

Gerben Postma start binnenkort als zelfstandig specialist in ultradunne infrarood vloerverwarming. Hij is de vijftiende in Nederland en er is behoefte aan meer.

Ultradunne vloerverwarming zit in de lift. Dat merkt althans Speedheat Nederland, dat met zijn systeem van 1 mm de dunste vloerverwarming ter wereld op de markt brengt. In slechts enkele jaren tijd breidde het netwerk van zelfstandigen die zich exclusief toeleggen op de verkoop en installatie van de 1 mm dunne vloerverwarming zich uit tot vijftien.

Rechtstreeks afgestraald

De infrarood vloerverwarming van Speedheat is het dunste systeem ter wereld en enig in zijn soort. Zij genereert niet alleen heel snel warmte. Omdat de ultradunne elementen direct tegen de vloerbedekking aan liggen, wordt de warmte ook nog eens rechtstreeks afgestraald naar de vloer en de objecten op die vloer. De vloerverwarming wordt verkocht via een landelijk netwerk van specialisten, die zich exclusief bezighouden met het verkopen en installeren van de vloerverwarming. Het product is niet in bouwmarkten te koop. Wel via bedrijven in de bouw die een samenwerking zijn aangegaan met een van de specialisten.

Groei

Ondanks de economische ontwikkelingen, voorziet Ronny Prang, directeur van de Nederlandse importeur van de vloerverwarming voor dit jaar groei. “Er is weliswaar minder nieuwbouw, maar het aantal offertes dat wij uitbrengen is hoger dan vorig jaar. Ook het percentage offertes dat doorgang vindt is hoger. Naar mijn idee komt dat omdat mensen ervan overtuigd raken dat er betere alternatieven zijn voor de traditionele vormen van verwarmen. Met Gerben Postma hebben we vijftien zelfstandige ondernemers die ons product verkopen. We willen naar 25 toe.”

Reageer op dit artikel