nieuws

Arcadis wint De Vernufteling 2009

Geen categorie

De jury van De Vernufteling heeft het Sanergy-project van Arcadis, dat het schoonmaken van de bodem combineert met warmte-koudeopslag, uitgeroepen tot  winnaar van de Vernufteling 2009. Tot voor kort was het niet mogelijk om warmte-koudeopslag toe te passen op locaties met verontreinigd grondwater. Arcadis heeft voor het voormalige bedrijventerrein van Philips, Strijp-S in Eindhoven een oplossing bedacht.

 

‘Een unieke combinatie van technieken voorkomt dat ernstig vervuilde grond in schaars stedelijk gebied onbenut blijft, terwijl de nieuwe gebouwen tegelijkertijd op duurzame manier zijn te gebruiken’, aldus juryvoorzitter en futuroloog Rudolf Das tijdens de prijsuitreiking.
De winnaar werd geselecteerd uit een top vijf, waarin verder zaten het Stormschild en het Intelligent rioolsysteem, beide van Oranjewoud, de stikstofverwijderingsreactor Demon van Grontmij en de beweegbare composietbrug van Witteveen+Bos.

 

Reageer op dit artikel