nieuws

Nieuwe warmtepompboiler met veel taken

Geen categorie

Western Airconditioning introduceerde eerder dit jaar een nieuwe lijn warmtepompen. Aanvullend op deze range is er nu een Western Airconditioning warmtepompboiler verkrijgbaar.

 

Met dit zeer efficiënte systeem kan men ventileren, verwarmen, koelen en warm sanitairwater bereiden. Ventileren zorgt voor een gezond binnenklimaat en houdt schimmelvorming tegen. Om te voorkomen dat we de warme lucht uit de woning weer naar buiten laten stromen, laten we deze lucht eerst door de warmtepompboiler gaan. Daar wordt de aanwezige warmte teruggewonnen en hergebruikt om warm sanitairwater te bereiden, alsmede om de woning te verwarmen. Naast de ventilatielucht als warmtebron is het ook mogelijk om een zonnepaneel aan te sluiten. Een andere optie is om de buitenlucht de temperatuur van de aarde aan te laten nemen. Deze opgewarmde lucht wordt vervolgens als warmtebron voor de warmteboiler gebruikt. Western Airconditioning biedt een range warmtepompboilers met verwarmingsvermogens tot 4 kW. Ook kan men met deze units middels een eenvoudig omkeersysteem de woning aangenaam koel krijgen. De geïntegreerde buffertank heeft een inhoud van tweehonderd liter. Door de kleine voetprint is de warmtepompboiler toepasbaar in elke woning.

Reageer op dit artikel