nieuws

Warmtepomp voor renovatie

Geen categorie

De Aquaciat Caleo reeks is, met vermogensklassen tot 50 kW en de productie van heet water van 65°C, een geschikte oplossing voor de renovatie van grote gebouwen, kleine hotels en lichte industrieën.

 

Dankzij deze nieuwe warmtepompen zijn bij renovaties energiebesparingen van circa 50% haalbaar. Aquaciat Caleo maakt de vervanging van conventionele verwarming mogelijk, met het behoud van bestaande radiatoren, om de productie van schoon heet water te reguleren of om zwembaden te verwarmen, zelfs bij een buitentemperatuur van 12°C. Deze warmtepomp is hierdoor een renovatieoplossing voor grote huizen (gemiddeld meer dan 300 m2) en voor kleine collectieve gebouwen. CIAT ontwikkelde deze reeks samen met een vaste leverancier van stoominjectiecompressoren. Er werd een nieuwe robot geïmplementeerd, evenals een specifiek thermisch beheersysteem. De Aquaciat Caleo is eenvoudig te integreren, heeft geen zonlicht nodig en kan buiten worden geïnstalleerd. De installatie functioneert bij temperaturen tot -20°C. De Micro Connect van deze serie maakt het mogelijk om een tijdschema te programmeren voor het verwarmen van zwembaden of voor het voorverwarmen van schoon en heet water. Aquaciat Caleo zal uitgebreid worden gepresenteerd tijdens de ENR Expo in Lyon te Frankrijk, welke plaatsvindt van 25 tot en met 28 februari 2009.

Reageer op dit artikel