nieuws

Gütesiegel voor vechters

Geen categorie

De warmtepompen FIGHTER 1140 en FIGHTER 1240 van NIBE zijn door het Duitse ‘Bundesverband Wärmepumpen’ onlangs gecertificeerd met het prestigieuze D-A-CH Gütesiegel voor warmtepompen. Om de kwaliteit van warmtepompen nu en in de toekomst te kunnen garanderen, hebben de warmtepompbranches in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland – verenigd in de ‘D-A-CH Gruppe’ – kwaliteitsrichtlijnen voor warmtepompen opgesteld.

 

Op basis van deze kwaliteitsrichtlijnen worden de hoogst mogelijke prestaties, de bedrijfszekerheid en de milieuvriendelijkheid gewaarborgd. Het D-A-CH Gütesiegel is een van de zwaarste tests in Europa.
Seriematig geproduceerde warmtepompen die aan de hoge kwaliteitseisen van de D-A-CH Gruppe voldoen, worden voorzien van het D-A-CH Gütesiegel. Naast productkwaliteit omvat de lange lijst van criteria ook eisen ten aanzien van de fabrikant en haar klantondersteuning. Zo worden bijvoorbeeld hoge eisen gesteld aan de installatie- en bedieningshandleidingen.
Beide warmtepompen zijn beoordeeld op basis van hun energieprestaties: zowel de FIGHTER 1140-6 (6,4 kW) als de FIGHTER 1240-10 (9,9 kW) levert een COP van circa 5,0. Daarnaast vermeldt het rapport dat het geluidsniveau van beide warmtepompen opvallend laag is:  47,7 dB (FIGHTER 1140) en 48 dB (FIGHTER 1240). In Nederland worden de FIGHTER 1140 en de FIGHTER 1240 geleverd door NIBE Energietechniek B.V.

Reageer op dit artikel