nieuws

Convenant Duurzaam Bouwen ondertekend

Geen categorie

Verschillende gemeenten, woningcorporaties, architecten, bouwbedrijven en projectontwikkelaars tekenden eind januari het Convenant Duurzaam Bouwen Noordoost Brabant 2009-2012.

 

Dit convenant is ontstaan door de samenwerking tussen gemeenten in deze regio, de woningcorporaties en bouwbedrijven. Door middel van dit convenant willen genoemde partijen ervoor zorgen dat alle renovaties in de woningbouw en nieuwbouw duurzaam worden gerealiseerd. Het convenant is ook een belangrijke leidraad voor particulieren die een huis gaan bouwen. Duurzaam bouwen richt zich vooral op het toepassen van verantwoorde materialen, zuinig omgaan met energie en water en het creëren van een gezond binnenklimaat. Voor het slagen van het convenant is het essentieel dat duurzaamheid in de werkwijze van gemeenten, bouwbedrijven en woningcorporaties wordt verankerd. De doelstelling van het convenant luidt dan ook: Duurzaamheid moet een vanzelfsprekend onderdeel zijn van bouwen en renoveren in de regio Noordoost Brabant.

Reageer op dit artikel