nieuws

AB-QM nu ook beschikbaar in grote DN maten

Geen categorie

Danfoss brengt de regelafsluiter met drukcompensatie type AB-QM nu in grote maten op de markt voor toepassingen zoals luchtbehandelingskasten en warmtewisselaars. De AB-QM was al beschikbaar in de maten DN 10LF tot en met DN 32 en was geschikt voor het balanceren en regelen van ventilatorunits, klimaatplafonds en andere systemen.

 

De AB-QM is nu echter leverbaar in uitvoeringen tot DN 150 en dit maakt het mogelijk om alle volumestromen tussen de 30 en 145.000 liter per uur te balanceren en regelen.
Drie jaar geleden werd de AB-QM regelafsluiter met drukcompensatie geïntroduceerd. Deze regelafsluiter met drukcompensatie en instelbare debietinstelling voorziet nog steeds in de noodzaak voor eenvoudige, kostenbesparende en energiezuinige methodes om een klimaatinstallatie niet alleen te kunnen regelen maar tevens waterzijdig te balanceren, zonder het gebruik van complexe inregelprocedures. De AB-QM wordt in grote aantallen toegepast voor de naregeling van klimaatinstallaties.
Voordelen van de AB-QM zijn bijvoorbeeld het regelen en balanceren met 1 appendage, de ingebouwde drukcompensatie voor 100% regelautoriteit bij alle debietinstellingen. Verder zijn er geen inregelafsluiters meer nodig en is het goedkoper dan standaard oplossingen. Tot slot is de AB-QM energiebesparend.

Reageer op dit artikel