nieuws

Warmtepompen drukken EPC

Geen categorie

De EPC-eisen voor de utiliteitsbouw zijn met ingang van dit jaar aangescherpt. Naast een uitgekiend ontwerp kan aan de strengere energie-eisen worden voldaan door onder meer toepassing van warmtepompen met LTV-systemen voor zowel verwarmen als koelen.

 

 
SenterNovem heeft berekend dat het gebruik van warmtepompen voor dit doel kosteneffectief kan zijn, wat betekent dat de investeringskosten binnen de levensduur van de installatie kunnen worden terugverdiend. Ook is berekend wat de invloed van deze techniek is op de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van een gebouw. De EPC die de overheid voorschrijft en die moet worden berekend volgens de energieprestatienorm (EPN) van NEN, gaat voor bijeenkomstgebouwen naar 2.0, voor kantoren naar 1.1, voor hotels naar 1.8, voor scholen naar 1.3, voor sporthallen naar 1.8 en voor winkels naar 2.6.

Reageer op dit artikel