nieuws

Nibe en Mitsubishi slaan handen ineen

Geen categorie

Nibe Industrier – het Zweedse moederbedrijf van Nibe Energietechniek B.V en Mitsubishi Heavy Industries ontwikkelden gezamenlijk een nieuw technologieplatform voor lucht-water warmtepompen, het snelst groeiende warmtepompsegment in Europa.

 

Met het nieuwe platform komt energiezuinig verwarmen èn koelen tegen een redelijke prijs beschikbaar voor nieuwe markten. De verkoop van het eerste gezamenlijk ontwikkelde product – Nibe Split – start in de loop van het eerste kwartaal van 2009. De variatie op de zogeheten lucht-water warmtepompen  is primair ontwikkeld voor landen waar de gemiddelde buitentemperatuur hoger ligt dan in Noord-Europa en waar meer behoefte is aan koeling. ”De markt voor warmtepompen groeit snel in de zuidelijke delen van Europa”, aldus Kjell Ekermo, Business Area Manager bij Nibe Heating. ”Onze huidige producten zijn echter vooral afgestemd op de eisen van de Noord-Europese markt. Het klimaat in de zuidelijke landen vraagt dan ook om producten met aangepaste specificaties. Met Nibe Split komen we hieraan tegemoet. Dat geeft Nibe een goede marktpositie. We verwachten dan ook dat we met dit nieuwe productconcept mogelijkheden op nieuwe markten zullen krijgen.”
Nibe Split bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. De technologie van MHI is vooral toegepast in de buitenunit, gebruikmakend van MHI’s internationale expertise op het gebied van airconditioning. De binnenunit is ontwikkeld door Nibe, die tevens verantwoordelijk voor het controlesysteem van het gehele product. Nibe Split levert warmtapwater en verwarming (via vloerverwarming of radiatoren). Op warme dagen levert het systeem bovendien koeling.
Het nieuwe productconcept zal in het eerste kwartaal van 2009 zowel door Níbe als MHI op de markt worden gebracht, elk onder eigen label en met een eigen design.

Reageer op dit artikel