nieuws

Lucht krijgt Europese goedkeuring

Geen categorie

Het Europese parlement heeft haar definitie van duurzame energiebronnen uitgebreid. Hiermee worden aerothermische en hydrothermische bronnen voor warmtepompen voor de eerste keer erkend. Het parlement nam een EU-bepaling aan over de Promotie van Duurzame Energiebronnen met een eindtekst waarin deze bronnen erkend worden.

 

Door de erkenning zullen de bronnen worden gepromoot als onderdeel van Europees beleid, om er zo voor te zorgen dat lidstaten hun aandeel in duurzame energie vergroten. De mededeling, die stamt van 17 december 2008, is het resultaat van onderhandelingen die sinds afgelopen zomer hebben plaatsgevonden om de EU-bepaling aangenomen te krijgen.
Cedric Sloan, Director General van de FETA (Federation of Environmental Trade Associations) liet weten: “Er was een hoop uitleg voor nodig om duidelijk te maken dat zowel lucht- als op water gebaseerde warmtepompen ,net als warmtepompen die gebruik maken van een bron, wel degelijk een vorm van duurzame energie zijn. We zijn erg tevreden. Soms hadden we het idee de roeper in de woestijn te zijn.”
Frans Hoorelbeke, voorzitter van het EPEE, (European Partnership for Energy and the Environment) vertelde: “De potentie van aerothermische en hydrothermische energiebronnen is enorm en kan een zeer grote bijdrage leveren aan het succes van de lidstaten om hun duurzaamheidsdoelstellingen van 120% in 2020 te halen.”

 

Reageer op dit artikel