nieuws

Genomineerde UHR-ketel kan ook koelen

Geen categorie

De zeer zuinige CombinAir Cool van Daalderop (tot 40% zuiniger dan een HR CV ketel) komt nu ook in een versie die niet alleen uw huis kan verwarmen maar ook kan afkoelen in de warme zomer maanden. Volgend jaar zal Daalderop als eerste fabrikant deze innovatie introduceren tijdens de Bouwbeurs.

 

Onlangs werd deze innovatie erkent door de nominatie in de categorie Bouwmaterialen & -systemen door de Stichting De Nederlandse Bouwprijs 2009. Tijdens de Internationale Bouwbeurs in Utrecht wordt op 11 februari 2009 de winnaar bekend gemaakt.
De CombinAir Cool is een compacte HR CV –ketel met een geïntegreerde warmtepomp. Een warmtepomp is een bijzonder energiezuinige wijze van verwarmen. De warmtepomp haalt zijn energie uit de afgezogen lucht van de woning en buitenlucht. Dit alles wordt vervolgens omgezet in warmte voor de CV. Tijdens extreem koude dagen zal de warmtepomp onvoldoende energie uit de lucht kunnen halen om uw huis te verwarmen. In die situatie helpt de ingebouwde CV ketel met extra capaciteit. De CombinAir Cool is voorzien van een CW-klasse 4 label. Wanneer er twee of meer badkamers aanwezig zijn kan middels een Loadboiler een CW 6 label behaald worden.
Sinds 1 januari 2006 moeten alle nieuwbouwwoningen voldoen aan een strenge EPC eis van 0,8.
De CombinAir Cool is hiervoor een economische oplossing. De UHR-ketel zorgt voor een EPC reductie van 30% (0,27) t.o.v. een referentiewoning met een HR 107 ketel. Dit is goed nieuws voor de projectontwikkelaars en architecten, die tegen lage integrale kosten de oplossing zonder bouwaanpassingen overal kan toepassen. Installatie en onderhoud zijn vergelijkbaar met conventionele HR-ketels met één extra dak of geveldoorvoer.

Reageer op dit artikel